Mıncık


Her ne kadar ismi birçok kişi tarafından garipsense de bizim çok sevdiğimiz bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz. :)

Malzemeler (2 kişi için ): yarın su bardağı ılık süt
bir çay kaşığının ucu ile çok az kuru maya
tuz ve yumuşak bir hamur elde edebilecek miktarda un.

İç Harç : Çok az kıyma içine istediğiniz miktarda soğan rendelenir ve tuz ve karabiber ile baharatlandırılır.

Yapılışı : Süt,kuru maya ,tuz ve un ile yumuşak bir hamur elde edilir ve çok fazla mayalandırmadan hemen açmaya başlanır. Hamurum kalınlığı yaklaşık serçe parmak kalınlığında olmalı çok ince olursa mıncıklarınız sert olabilir. Açılan hamurlar en küçük çay bardağınızla kesilir ve içlerine kıymalı harçtan minik minik konur. Bir kenardan başlayıp tam kıyamının üstüne ve diğer kenarlarda ilk kapatılan kenarın üzerine gelecek şekilde(bastırarak) beş kerede kapatılır ve fotoğraftaki gibi çiçek şekli elde edilir. Eğer anlaşılması zor ise tek önerim gelin bize birlikte yapalım . :)) Bütün mıncıklar bittikten sonra ilk yaptığımızdan başlamak kaydıyla az yağda önce çiçek gibi olan tarafı sonra diğer taraf pembeleşene kadar kızartılır. Üzerine sarımsaklı veya sade karıstırılarak sulandırılmış yoğurt ve sıvıyağda salçayı pişirerek hazırlayacağımız bir sos ile servis edilir.

Sonra da afiyetle yenir. Yanında da bir fincan sıcak çay tavsiye edilir. :))

Not: Ben yoğurtsuz ve sossuz bir fotoğrafını yayınlamak istedim ,şeklinin daha iyi anlaşılması için.

Hiç yorum yok: