Nişastalı Kurabiye



İlk tarifimizi okumaktayız arkadaşlar . Şaşırmayın :)) Sizlerle paylaşmak istediğim çok kolay bir tarif nerdeyse 10-15 dk da hazırlayabileceğiniz bir kurabiye. Ben memnun kaldım umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler : 1 yumurta
1 stick margarin (oda sıcaklığında)
yarım su bardağı pudra şekeri
2 çay bardağı nişasta
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Yapılışı : Oda sıcaklığındaki yağ ve şeker çırpılır. Yumurta ekleyip karıştırmaya devam edilir. Diğer malzemeler ve aldığı kadar un da katılıp el ile yoğrulur. (Aldığı kadar undan maksat yumuşak bir hamur elde edinceye kadar arkadaşlar) El ile istediğiniz şekli verip hafif yağlanmış tepsi ile 370 F fırınınız da 20-25 dk üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. 20 adet kurabiyeleriniz artık hazır.

Not : İsteğe bağlı olarak pişirmeden önce kurabiyelerinizin üzerlerini hindistan cevizi , fındık veya tarçın-şeker karışımı ile süsleyebilirsiniz .

Afiyet olsun...

3 yorum:

tugba dedi ki...

mrb aysecim cooking kismindada becerilerini sergiliyorsun.Kurabiyede cok guzel ve nefisti;)

NOT:Cunku tatmistim herkese tavsiye ederim.Agizda dagilan bir kurabiye.Ellerine saglik canim

Ayse Gürses dedi ki...

Merhaba Tugbacım. Cok sagol canım kurabiyeleri begendıgıne sevındım :) Maharet bende degıl yanlız kurabıye tarıfınde. (cunku elımden cıkıp guzel olan nadır kurabıyelerden :)) )

Derya dedi ki...

aysecim biraz gec oldu ama blogun hayirli olsun.kurabiyelerinde harika gorunuyor bu arada.Benimkilerde firinda umarin seninkiler gibi guzel olur.Diger tariflerinide sabirsizlikla bekliyoruz...