Malzemeler :
1 stick margarin
1 adet yumurta sarısı
yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1.5 yemek kaşığı toz şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un (yaklaşık 300 gr yanı 2 su bardağından 2 parmak az)
Üzeri içinde yumurta beyazı ve susam.
Un hariç oda sıcaklığındaki margarinle birlikte bütün malzemeler yoğrulur. Un da ilave edilip tekrar yoğrulur. Çok birleşmeyen, parçalanan bir hamur olacaktır ,korkulmasın :) Ceviz büyüklüğünde alıp(yapabilirsiniz daha büyük) elde veya tezgahta rulo yapıp 2 parmak genişliğinde kesilir. En son aşama olarak önce yumurta beyazına ardından susama batırılan hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. 200 C (400F) sıcaklıkta üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Biraz ılıması beklenip afiyetle yenir . :)
Not: Sıcak sıcak tepsiden almaya çalışmayın. Çok gevrek olduğundan sıcak iken parçalanıp elinizde kalabilir.
1 yorum:
Bunu gecen didem denemis cesaret edip ben de deneyeyim diyorum. Didem cok guzel tutturmustu. Ben de sonucunu yazaraim sana. Tarif ve resim icin cokkk tesekkurler.
Bu arada kelime dogrulamayi kaldirirmisin:)
Yorum Gönder