İlk Hirkamiz




Beremizle takim ilk hirkamizi sagolsun anneannemiz ordu , bizde severek giydirdik :) Kece cicegimizi de eklemeden olmazdi tabi :) Gule gule kullan Zeynep Rana (Daha dogrusu gule gule kullandik ,kucuk geldi kaldirdik :)))

Yogun istek uzerine :)))


Isin sakasi bir yana (yogun istek konusunda) bu keki hem ben hem de yiyen cok seviyor ve tarifini istiyor. Bende hazir yapmisken hatta en zor kismi (benim icin) fotograflayip,bilgisayarima yuklemisken tarifini de yayinlayayim dedim. Umarim sizde hem kendiniz hem de sevdikleriniz icin bu keki severek ve begenerek yaparsiniz.

Malzemeler: - 4 yumurta (ve benim gibi illa dolabinda pogacadan artma  bir yumurtanin beyazi olanlardansaniz onuda eklebilirsiniz  )
                     -  1 veya 1.5 su bardagi seker ( 1 bardagi cirpip tadina bakabilirsiniz ve benim gibi tatli seviyorsaniz yarim bardak daha )
                     - 1su bardagi sut
                     - 1 su bardagi siviyag
                     - 1 paket kabartma tozu
                     - kakao
                     - 1.5 , 2 su bardagi un

Yumurta ve sekeri seker eriyip,karisimimiz kopuk kopuk olana  kadar cirpiyoruz ve ardindan sut ve siviyagi ekleyip biraz daha cirpiyoruz. Karisimimiza un ve kabartma tozunu ekleyip un icinde kaybolana kadar (cok olmamasina dikkat) cirpiyoruz . Isterseniz unun once yarisini ilave edin fazla civik olursa azar azar kalaninida eklersiniz. Akiskan bir karisim olmali kopuk gibi bir kek istiyorsaniz. Beyaz sade kek hamurumuzun 3/2 sini  yaglanmis kek kalibimiza veya istediginiz bir pisirme kabina bosaltiyoruz. Geri kalan hamurun icine kakaoyu ekleyip biraz daha cirpiyoruz ve beyaz hamuruzun uzerine heryerine gelecek sekilde dokuyoruz. Siz de isterseniz benim gibi kakaolu karisimizin icine ceviz,findik,uzum vs lezzet arttici seyler ekleyip kekinizi zenginlestirebilirsiniz. Catal,bicak herhangi birseyler karistirmadan 350 F firininizda yaklasik 1 , 1.5 saat kalibi elinizle sallagidinizda hamur salllanmayincaya kadar kekin ustu catlayip sertlesene kadar pisiriyorsunuz. Pistiginden emin olmak icinde herkesin bildigi bicak batirma yonteminide kullanabilirsiniz.

Kekinizin ustunu  iliyinca  kapatirsaniz ust kabugu daha yumusak olacaktir.

Simdiden deneyen herkese kolay gelsin. Afiyet olsun  
                            

İlk Beremiz



Kizimiz Zeynep Rana icin ordugum bu bere ilk denememdi. Ormesi hem cok kolay hem de cok zevkli .Sade haliyle de cok guzel dursada ben keceden cicek yapip ekledim. Vee hem erkek hem de kiz bebekler icin ozellikle ilk 3 ay o kadar sirin duruyor ki gormeniz lazim :)

Not:Isteyenlere bu modeli buldugum anlatimli web sayfasini verebilirim.

Cep Telefonu Kilifi




Dort gozle bekledigim kece gunumuzde yaptigim baykuslu, kece cep telefonu kilifim huzurlarinizda :)) Yapimi cok kolay diyemeyecegim ama biraz sabir biraz da caba ile bitirince iyiki yapmisim diyebilecegimiz bir calisma . Bana inanin :) Siz de deneyin :)